Dorpsschool de Twa-ikker opgeleverd

Wethouder Sjon Stellinga was maandag 22 januari aanwezig bij de oplevering van de verbouwing van samenwerkingsschool De Twa-ikker in Augustinusga. ‘De vernieuwde basisschool is nu een toekomstbestendig gebouw waar leerlingen kunnen werken aan hun eenentwintigste -eeuwse vaardigheden’, aldus de wethouder, die zichtbaar onder de indruk was van het eindresultaat.

Eind 2014 besloten Openbare basisschool Maskelyn en Christelijke basisschool De Saad in Augustinusga om samen verder te gaan als De Twa-ikker. Lange tijd was het de vraag, komt er een nieuwe school of vindt er een verbouwing plaats? In het voorjaar van 2017 bereikten de samenwerkende scholen (Noventa en Roobol) overeenstemming met de gemeente. Er werd gekozen voor een grootscheepse verbouwing. De raad van Achtkarspelen stelde € 350.000 beschikbaar voor de verbouwing. Wat volgde was een constructief samenspel tussen de scholen, lokale ondernemers en de gemeente Achtkarspelen.

Het is nu bijna zover dat de kinderen van Augustinusga naar de grondig vernieuwde samenwerkingsschool ofwel hun dorpsschool ‘de Twa-ikker’ kunnen gaan. ‘’We zijn trots als school dat we deze verbouwing met het dorp, aannemers en gemeente hebben gerealiseerd’, aldus Gradus Kootstra, directeur van de Twa-ikker. ‘De hele sfeer in de school ademt vernieuwing uit en is puur gericht op de basisschoolleerlingen in dit dorp.’ Op 23 februari organiseert de Twa-ikker een feestelijke opening.