Impressie van de Noventa verenigingsdag 2014

16 april 2014: de dag die gepland stond voor de verenigingsdag die Noventa voortaan tweejaarlijks zal organiseren. Een prachtige dag: stralende zon, koude start, lenteachtige voortzetting, veelbelovend…

 Al voor 9.00 uur kwamen de eerste mensen binnen in het serre-achtige paviljoen van AquaZoo. De rit er naar toe was korter dan gedacht… Tussen 9.00 uur en 9.30 uur stroomde de zaal vol. Koffie en gebak stonden klaar en vonden gretig aftrek. De mensen van AquaZoo hadden de zaken keurig geregeld. Zo’n grote groep (200 mensen) hadden ze hier nog nooit tegelijk ontvangen. Men had alle stoelen die in het park voorradig waren bij elkaar gesleept. Ketels vol koffie werden gezet en een enorme tafel vol gebak lonkte naar de bezoekers. Het kon best!

Om 9.30 uur opende algemeen directeur Harrie Steenstra officieel, met daarbij de opmerking dat deze dag een cadeautje was uit dank voor de inzet voor Noventa. Vervolgens reciteerde hij een verhaal over de engel die in zaadgoed handelde en over het lot van de zeesterren. Beeldend! Immers: Wat je zaait zul je oogsten en elk kind wat het goed heeft gehad bij jou in de klas is er één!

Vervolgens ging ieder zijn/haar weegs door het prachtige park vol inheemse en exotische dieren. Het was een dag van niets moeten-maar vooral van ontmoeten! En dat gebeurde volop. De dieren waren speciaal voor Noventa een uur eerder gevoederd en uit hun binnen-verblijven gehaald.

Om 11.00 uur werd er een drankje geserveerd en kon men genieten van een gevarieerd repertoire uit de mond van troubadour Adri de Boer, de in Lippenhuizen wonende muzikant die zijn roots in Surhuisterveen heeft. Zijn lied over mannen die huilen dankzij FisherMansFriend bracht zowaar bij de “linkse hoek” de stemmen los in een brul die waarschijnlijk bij de apen was geleerd(?)… Sterk spul!

Ruim na twaalven werd de lunch gebruikt. Het team van AquaZoo had een Friese lunch in buffetvorm geregeld. Ook hier liep het op rolletjes, ondanks de onzekerheid vooraf of de kroketten wel allemaal tegelijk gaar zouden zijn. Het bewijs werd geleverd: AquaZoo kan rustig grote groepen ontvangen. De kroketten waren prima!

Met goed gevulde buiken en vol van alle indrukken en gesprekken ging men zo langzamerhand weer huiswaarts. “Bedankt! Het was heerlijk ontspannen en gezellig!” “Wat doen we de volgende keer?” Afwachten maar!